GÅRDENS HÄSTAR


Calle (Crosby)
Holsteiner
Född 2002

En kille som kom till oss hösten 2019. Han har ett förflutet som körhäst och har tävlat både i enbett och par. Han är en mjuk kille som tycker om att arbete och gärna tar med ryttaren på en lite fartigare galopp. Han är känslig för hjälperna och går med ryttare som kommit en bit. På fritiden tycker han om att träna tornespel och gå i hagen och äta gräs.


Oskar (Gustafs Oskar)
Kallblodsdtravare
Född 2003

Oskar är den stabilaste killen i stallet som ställer upp på alla ryttare. Han tycker hoppning eller en tur i skogen är roligare än dressyren men går med på de passen också. Går mycket på verksamhet som behöver särskilda anpassningar då han gör allt för ryttaren och verkligen inte vill att någon ska göra illa sig. En omtyckt herre som gillas av de flesta.


Tina (Tsarina)
Rysk Basjkir
Född 2011

Tina är ett sto med mycket personlighet. Hon älskar att rida ut och ta en tur i skogen. Hon är vänligt bestämd utav sig men med världens snällaste personlighet.


Tyrann
Ardenner
Född 2005

Stallets största häst eller rättare sagt tyngsta häst. En grabb som tror han är en shettis på näringsdryck. En herre som tycker om att ta en tur i skogen och med rätt ryttare gärna tar ett dressyrpass på banan. Han vill gärna men är inte så skolad i dressyren. En herre som gör allt för sina ryttare när någon går bredvid vilket gör honom till en perfekt verksamhetshäst för de större personerna som också vill rida.


Eddie (Special Edition)
Varmblodstravare
Född 2014

Eddie har bott hos oss sedan 2019 då han slutade på travet. Eddie är våran enda häst på foder och han håller fortfarande på att lära sig livet i ridverksamhet.
Han är ambitiös och vill jobba men säger tydligt ifrån när det blir för svårt eller han inte förstår. Eddie rids endast av de erfarna ryttarna. Han är fantastisk i stallet och den häst som har flest sätt att tigga en kram eller en godis. Han älskar alla i stallet.


Mellow
Tinker
Född 2012

Mellow kom till oss från England hösten 2017 med sin dotter Rosalie vid sidan. Hon älskar att dra och bli körd. Hon har ett mycket dåligt självförtroende så hon vill gärna ha någon bredvid sig i ridningen vilket gör henne till en perfekt häst för de med särskilda behov. Hon har stallets längsta mustasch på våren och gör gärna lite trix för den som vill se på.


Rosalie
Tinker
Född 2017

Rosalie kom till oss från England hösten 2017 tillsammans med sin mamma Mellow. 

 


Eroz
Welsh/Knabstruper
Född 2007

En welsh korsning i sina bästa år. Han har bott på gården sedan 2010 och tar de lugnare ryttarna till högre höjder. Eroz älskar fart och hoppning vilket han gärna talar om för ryttarna. Eroz är också utbildad i tornespel och olika moment med ryttare.


Maxima
Gotlandsruss
Född 2011

Maxima är ett sött russ med mycket personlighet. Hon är inte största fanet utav ridbanan men kan absolut tycka det är kul med rätt uppgift. Hon uppskattar uteritter mycket och blir gärna borstad en stund eller varför inte kliad under magen.


Maya
Irländsk import
Född 2013

Maya är en pigg och känslig tjej med hjärtat på rätt ställe. Det finns inget hon ogillar i ridningen och hon har mycket bus och spring i kroppen.
Hon är lite försiktig från marken ännu men är snäll och vill allas bästa. Hon kommer alltid gåendes i hagen med spetsande öron och vill gärna ha en klapp på halsen. 

Då Maya är helt ny här på gården går hon inte med i någon verksamhet ännu. 


Ackela
Shetlandsponny
Född 2007


Bagera
Shetlandsponny
Född 2002


Sanna (Dancing Sanna)
Shetlandsponnykorsning
Född 2015

Stallets minsta ponny med ca 87 cm i manken. En busunge som älskar att smita och gå sin egen väg. Hon älskar att bli körd och tar gärna en liten ryttare på en kort tur.Sanna är till salu.

Är du intresserad och vill veta mer maila till
stallet@bjornbogard.se

Bilder används under Creative Commons från Big D2112, RocketBoom, HotlantaVoyeur